A Patent Kft. bemutatása

PATENT Kft.-t 1989-ben kezdte meg működését.

Cégünk főleg tartály jellegű berendezéseket gyárt a gyógyszeripar, vegyipar és az élelmiszeripar részére. Ezen kívül még sorozatgyártott termékeket szállítunk be az energetika ipar részére. A piac igényeinek megfelelve cégünk folyamatos hangsúlyt helyez a minőségi gyártáshoz szükséges infrastruktúra megalapozására.

Természetesen rendelkezünk a nyomástartó tartályok gyártásához szükséges Gyártási Jogosítvánnyal nem csak Magyarországon, de az AD 2000 Merkblatt HPO és a DIN EN ISO 3834-2 / MSZ EN ISO 3834-2 birtokában az Európai Unió országaiban is. Megszereztük a MSZ EN 15085:2008 tanúsítványt, melynek keretében megfelelünk a német vasúti szabványoknak is. Rendelkezünk a 11/1994 (III. 25.) IKM rendeletnek megfelelő veszélyes folyadékok és olvadékok tárolására szolgáló nem nyomástartó tartályok gyártására vonatkozó jogosítvánnyal is.

A speciális követelmények koordinálására bevezettük az MSZ EN ISO 9001-2008 minőségbiztosítási rendszert.

Cégünk jelentős hazai és nemzetközi gyártói tapasztalattal rendelkezik, komplex szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a FAT-ig (illetve az IQ-OQ-ig), és angol, német valamint orosz nyelvű dokumentációt is tudunk adni, a vevői igényektől függően.

Innováció

Az utóbbi évek során számos olyan speciális gépet és technológiát állítottunk be a gyártásunkba, melyekkel kiemelkedő minőségű termékeket tudunk előállítani. Ezek, a teljesség igénye nélkül: körvarrat hegesztő rendszer, tartály csiszoló-polírozó gép, szalagcsiszoló (sík lemezekhez), vízvágó gép, nagy munkaterjedelmű megmunkáló gépek, Magyarországon egyedülálló modern pácoló-passziváló létesítmény, nagy méretű savazó medencével (25 m3).

Tevékenységek

 • Gyógyszeripari eszközök gyártása
 • Élelmiszeripari tartályok gyártása
 • Vegyipari tartályok gyártása
 • Tervezés AUTOCAD rendszerben
 • Sorozatgyártás:
  – vasúti berendezések
  – energetika ipari berendezések/alkatrészek

Szolgáltatások, bérmunka

 • Vízvágás (Resato R-LCM)
 • Rozsdamentes acél felületek savazásos pácolása-passziválása
 • Csiszolás, polírozás
 • Hengerítés

Néhány referenciánk

 

Statisztikák

ALAPÍTÁS: A cég 1989. május 18-án került bejegyzésre. (székhely / számlázási cím: 2700 Cegléd, Bürgeház dűlő 0827/4).
A telephely Cegléden van, 60 km-re délkeletre Budapesttől. (Cegléd, H-2700 Bürgeházdűlő)

TULAJDONOSOK: A Patent Kft 100%-ban magyar magántulajdonban lévő vállalat

ALKALMAZOTTAK SZÁMA: Jelenleg 65 alkalmazott dolgozik a PATENT Kft-nél.

TERMÉKSKÁLA: A Patent Kft. tapasztalt gyártója egyedi tervezésű nyomástartó tartályoknak, keverős tartályoknak, technológiai és tároló tartályoknak, fluid bed-eknek és más, gyógyszerészethez, vegyiparhoz vagy élelmiszeriparhoz kapcsolódó berendezéseknek. MINDEN termékünk ROZSDAMENTES ACÉLBÓL készül. Jelentős sorozatgyártásunk is van az energetika ipar számára, főleg kisebb turbina alkatrészek és kiszolgáló tartályok formájában.