A Patent Kft. bemutatása

PATENT Kft.-t 1989-ben kezdte meg működését.

Cégünk főleg tartály jellegű berendezéseket gyárt a gyógyszeripar, vegyipar és az élelmiszeripar részére. Ezen kívül még sorozatgyártott termékeket szállítunk be az energetika ipar részére. A piac igényeinek megfelelve cégünk folyamatos hangsúlyt helyez a minőségi gyártáshoz szükséges infrastruktúra megalapozására.

Természetesen rendelkezünk a nyomástartó tartályok gyártásához szükséges Gyártási Jogosítvánnyal nem csak Magyarországon, de az AD 2000 Merkblatt HPO és a DIN EN ISO 3834-2 / MSZ EN ISO 3834-2 birtokában az Európai Unió országaiban is. Megszereztük a MSZ EN 15085:2008 tanúsítványt, melynek keretében megfelelünk a német vasúti szabványoknak is. Rendelkezünk a 11/1994 (III. 25.) IKM rendeletnek megfelelő veszélyes folyadékok és olvadékok tárolására szolgáló nem nyomástartó tartályok gyártására vonatkozó jogosítvánnyal is.

A speciális követelmények koordinálására bevezettük az MSZ EN ISO 9001-2008 minőségbiztosítási rendszert.

Cégünk jelentős hazai és nemzetközi gyártói tapasztalattal rendelkezik, komplex szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől a FAT-ig (illetve az IQ-OQ-ig), és angol, német valamint orosz nyelvű dokumentációt is tudunk adni, a vevői igényektől függően.

Innováció

Az utóbbi évek során számos olyan speciális gépet és technológiát állítottunk be a gyártásunkba, melyekkel kiemelkedő minőségű termékeket tudunk előállítani. Ezek, a teljesség igénye nélkül: körvarrat hegesztő rendszer, tartály csiszoló-polírozó gép, szalagcsiszoló (sík lemezekhez), vízvágó gép, nagy munkaterjedelmű megmunkáló gépek, Magyarországon egyedülálló modern pácoló-passziváló létesítmény, nagy méretű savazó medencével (25 m3).

Tevékenységek

 • Gyógyszeripari eszközök gyártása
 • Élelmiszeripari tartályok gyártása
 • Vegyipari tartályok gyártása
 • Tervezés AUTOCAD rendszerben
 • Sorozatgyártás:
  – vasúti berendezések
  – energetika ipari berendezések/alkatrészek

Szolgáltatások, bérmunka

 • Vízvágás (Resato R-LCM)
 • Rozsdamentes acél felületek savazásos pácolása-passziválása
 • Csiszolás, polírozás
 • Hengerítés

Néhány referenciánk

 

Statisztikák

ALAPÍTÁS: A cég 1989. május 18-án került bejegyzésre. (székhely / számlázási cím: 2700 Cegléd, Bürgeház dűlő 0827/4).
A telephely Cegléden van, 60 km-re délkeletre Budapesttől. (Cegléd, H-2700 Bürgeházdűlő)

TULAJDONOSOK: A Patent Kft 100%-ban magyar magántulajdonban lévő vállalat

ALKALMAZOTTAK SZÁMA: Jelenleg 65 alkalmazott dolgozik a PATENT Kft-nél.

TERMÉKSKÁLA: A Patent Kft. tapasztalt gyártója egyedi tervezésű nyomástartó tartályoknak, keverős tartályoknak, technológiai és tároló tartályoknak, fluid bed-eknek és más, gyógyszerészethez, vegyiparhoz vagy élelmiszeriparhoz kapcsolódó berendezéseknek. MINDEN termékünk ROZSDAMENTES ACÉLBÓL készül. Jelentős sorozatgyártásunk is van az energetika ipar számára, főleg kisebb turbina alkatrészek és kiszolgáló tartályok formájában.

Call Now Button