2016 ősz végéig egy kiemelkedően jelentős beruházáshoz gyártunk élelmiszeripari tartályokat a Tisza-TK Projekt Kft. részére. A PATENT Kft a cukorüzemi tartálypark tervezési és kiviteli (tervezés, előgyártás és helyszíni szerelés) munkálataira szerződött.

A szerződés keretében 7 fajta tartályból összesen 28 db-ot gyártunk le üzemünkben, vagy készítünk el a helyszínen, melyek összességében mintegy 15 000 m3 tároló kapacitást fognak nyújtani.

A gyártócsarnokunkban készülő rozsdamentes acéltartályok savazásos pácoló-passziváló felületkezelését saját létesítményünkben, telephelyünkön végezzük el. A gyártáshoz felhasznált összes alapanyag Magyarországon beszerzett áru.

A beruházás

A megvalósuló üzem egy magyar tulajdonú gabona feldolgozó gyár, ahol élelmiszeripari alapanyagok és takarmányok készülnek. A beruházás a Szolnok mellett található Tiszapüspöki területén létesülő ipari parkban valósul meg. 550 munkahely létesül az üzemben és körülbelül 750 közvetett munkahely jön létre a magyar gazdaságban.

A Tisza TK Projekt Kft. 145 millió EUR értékű zöldmezős beruházása az elérhető legjobb technológiával épül, az ehhez szükséges hőenergiát a biomasszából nyeri. A felépülő üzem évi félmillió tonna kukoricát fog feldolgozni, termelő kapacitása az egyik legnagyobb lesz Európában: 250.000 tonna cukor széles termékpalettája mellett a legjobb minőségű alkoholtól egészen az étolaj alapanyagig terjed. Jelentős lesz az állattenyésztés céljára legyártott GMO nélküli takarmány alapanyag termelése is.